Golden chai latte

Jeg regner med at du har hørt om chai latte (chai te med steamet melk) og kanskje du har hørt om golden milk også? I ayurvedisk tradisjon lager de golden milk, som er varm melk med krydder som gurkemeie (det er den som gjør den gyllen), kardemomme, kanel og pepper. Gjerne søtet med honning. Så hva får du hvis du blander chai latte og golden milk? Golden chai latte! Så godt! Perfekt som en ettermiddagsboost eller til kvelds hvis du velger en chai uten koffein/tein.

Til en stor kopp trenger du

ca 1 dl sterk chai te

ca 2 dl økologisk h-melk (evt. kokos eller mandelmelk)

1 klype gurkemeie

1 klype kardemomme

1 klype kanel

litt svart pepper (gjør at curcuminen i gurkemeien tas opp bedre)

Slik gjør du:

Brygg sterk chai te.

Varm opp melken og ha i krydderet. Steam med en melkevisp eller lignende til du har et fint skum. Har du ikke melkesteamer går det fint uten, men da får du ikke det tykke latte-skummet på toppen.

Ha te og melk i en stor kopp, dryss litt kanel på toppen og ha i en dæsj honning (mengde etter hvor søtt du liker det).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s