Seikaker

Dette er skikkelig hverdagsmiddag: fiskekaker av sei med råkostsalat og grønnsaker. Veldig godt men ikke særlig glamorøst, passer fint på en tirsdag synes jeg. Det tar litt tid å steke så derfor lager jeg en stor porsjon, restene kan fint fryses eller tas med i matpakken.

Til ca 20 fiskekaker trenger du:

600 gram sei (jeg brukte frossen seifilet som jeg hadde tint på forhånd).

1 løk, kuttet i små terninger

ca 100 gram smør

1 egg

1-2 ss potetmel

salt og pepper

Smelt smøret i en stekepanne og surr løken til den er gyllen.

Ha fisken, egget, potetmel, salt, pepper og smørblandingen i en foodprosessor. Bland til du har en fin farse.

Stek seikakene i smør på medium varme til de er gyldne og gjennomstekte. Jeg lager dem ganske små, av ca en toppet spiseskje farse.

Server med f.eks hjemmelaget coleslaw og dampet brokkoli og blomkål.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s