Brenneslepesto

Brennesle kan brukes omtrent som spinat, den er full av bla jern og c-vitamin og smaker godt. I år har jeg brukt den i matlaging for første gang og det har vært veldig gøy. Jeg har laget suppe, tilsatt i brød og omelett og laget pesto. Pesto har vært favoritten hos oss, jeg deler oppskriften her.

200 g brennesle

1 potte basilikum

4 fedd hvitløk

1 dl solsikkekjerner

1 dl valnøtter

1-2 dl olivenolje

Vask og rens brenneslen og ha den i en kjele med kokende vann. Press ut vannet og avkjøl.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med s-blad og kjør til ønsket konsistens. Ha i mer olivenolje hvis den blir tørr.

Passer til alt mulig, som pålegg eller tilbehør til f.eks fisk eller kylling.

Tips: ta med deg saks og hansker når du skal plukke. De nyeste lysegrønne skuddene er best.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s