Honningristede mandler med sjokolade

Jeg har laget mye sjokolade i det siste, kan det bli for mye sjokolade? Jeg tror ikke det. Særlig ikke når vi snakker om hjemmelaget sjokolade av rå kakao. Her kommer oppskrift på honningristede mandler med sjokolade.

Ca 2 dl mandler. Begynn kvelden før, skyll mandlene og legg dem i bløt. Etter 8-12 timer skyller du dem igjen og sprer dem utover et bakebrett dekket med bakepapir. Tørk mandlene i ovnen på 50 grader.

Smelt 3-4 ss honning på svak varme i en stekepanne med høye kanter. Ha i mandlene og rist til det begynner å lukte godt.

Avkjøl og legg de ristede mandlene i en form og dekk med flytende sjokolade. Du kan bruke oppskriften fra Hjemmelaget fruktnøtt eller Mørk sjokolade med ingefær og sitron.

Sett formen i fryseren eller kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Brekk i passelig store biter og nyt. Oppbevar i fryseren, sjokoladen blir myk etter en stund i romtemperatur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s