Hjemmelaget fruktnøtt

Det er noe med kombinasjonen av sjokolade, nøtter og rosiner som rett og slett gjør meg glad. Her deler jeg min egen variant av den velkjente sjokoladeplaten.

50 g kakaosmør

1 ss kokosolje

50 g smør

1-2 ss kokossukker

1 ss honning

3 ss rått kakaopulver

en neve rosiner

en neve cashewnøtter

Smelt kakaosmør, kokosolje og smør i vannbad (del i små biter først). Ha i søtning og kakao og rør ut alle klumper.

Mens du venter på at kakaosmør, kokosolje og smør skal smelte kan du legge grovhakkede cashewnøtter og rosiner i sjokoladeformene. Hell sjokoladeblandingen over nøtter og rosiner i en sjokoladeform og sett i fryseren til det har stivnet.

Oppbevar i fryseren og ta ut noen minutter før servering.

Har du ikke sjokoladeform? Du kan også lage sjokoladen i bunnen av en ildfast form eller lignende og knekke i biter etter at den har stivnet.

 

Advertisements

One thought on “Hjemmelaget fruktnøtt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s