Mørk sjokolade med ingefær og sitron

Dette er en klassiker. Sjokolade, ingefær og sitron er en helt nydelig kombo. Og så er rå kakao rett og slett supermat og det er jo en fin bonus. Disse sjokoladebitene smelter på tungen.

Oppskrift:

50 g kakaosmør

1/2 ss kokosolje

1-2 ss kokossukker

1 ss honning

3 ss rått kakaopulver

1 dråpe ingefæressens*

revet skall og litt saft fra 1/4 sitron

Hakk kakaosmøret i små biter og smelt sammen med kokosoljen i vannbad. Når det har smeltet rører du forsiktig inn de øvrige ingrediensene, rør godt og pass på at det ikke dannes klumper. Ha sjokolademassen over i former og sett i fryseren til de stivner. Jeg pleier å oppbevare i fryseren og ta ut 5 min før servering. Da holder de seg best, de blir ganske myke i romtemperatur.

*Jeg bruker essensiell ingefærolje fra do terra. Da gir én dråpe masse smak. Du kan også raspe litt frisk ingefær på et rivjern og ha saften i sjokoladen.

 

 

Advertisements

One thought on “Mørk sjokolade med ingefær og sitron

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s