Andelår og rotgrønnsaker i leirgryte

20160106_195921

Denne middagen lager seg selv og smaker helt nydelig. Du trenger bare å hakke grønnsaker så gjør ovnen og leirgryten resten av jobben for deg.

Dette er nok til to storspiste personer som vil ha rester til lunsj. Du kan for eksempel lage pytt i panne av grønnsakene og legge til noen egg.

2 andelår
1/2 kålrabi
1/2 sellerirot
3 gulrøtter
2 pastinakker
1 squash
1 rødløk
6 fedd hvitløk
en bunt rosmarin
Salt og pepper etter ønske

Start med å legge leirgryten i vann, la den ligge i 20-30 min.
Hakk løken og skjær grønnsakene i terninger.
Dytt hvitløk under skinnet på andelårene og dryss gni med salt og pepper.
Ha grønnsakene i leirgryten og legg andelårene på toppen, til sist har du over rosmarin og litt salt og pepper.

Sett inn i kald ovn og stek på 175 grader i ca 1,5 time. Jeg pleier å stikke en kniv i kjøttet for å se om det er ferdig stekt.

Advertisements

One thought on “Andelår og rotgrønnsaker i leirgryte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s