Appelsingelé med ingefær og nellik

Dette smaker rett og slett jul. Og det passer jo bra siden vi er på god vei inn i adventstiden.

2 appelsiner

1 sitron

1/2 dl vann

3 ss gelatinpulver*

1 ts honning

1 dråpeingefæressens

1 dråpe nellikessens

Press all saften ut av appelsinene og sitronen med hendene eller en sitruspresser. Riv litt appelsinskall og ha i saften. Hell saften over i en kasserolle og tilsett vannet. Kok opp og ha i de øvrige ingrediensene. Rør godt slik at gelatinet ikke danner klumper. Sett til side og avkjøl. Hell blandingen i forme og sett i fryseren til det har stivnet.

2015-12-04 12.08.56

* Jeg kjøper økologisk gelatin fra iherb. Vil også anbefale å bruke økologiske appelsiner og sitroner. Bedre for miljøet og bedre for deg 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s