Gulrot – og tomatsuppe

gulrotsuppe

Da jeg var på utveksling i Portugal som 17 åring bodde jeg hos en familie som hadde gulrotsuppe til forrett flere ganger i uken. Den var så utrolig god! Jeg har laget mange versjoner av den etter det, her er oppskrift på en av dem:

1 gul løk

3 fedd hvitløk

1 cm ingefær

4 mellomstore gulrøtter

5 dl kraft (jeg brukte kyllingkraft denne gangen, vil du ha vegetar kan du bruke en god grønnsaksbuljong)

1 l. vann

500 g. hakkede tomater

1 klype kajennepepper

salt og pepper etter smak

Finhakk løk, hvitløk og ingefær.

Del gulrøttene i mellomstore biter.

Surr løk, hvitløk og ingefær i en gryte med smeltet smør og en klype kajennepepper. Hell deretter over kraft, vann og tomater. La det koke opp og ha i gulrøttene. Kokes på middels varme til gulrøttene er møre.

Ha gryten av platen og kjør med en stavmikser til du har en fin og kremet suppe. Smak til med salt, pepper og evt. mer kajennepepper eller urter.

gulrot og tomatsuppe
I dag ble suppen pimpet med olivenolje og basilikum

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s